HACCP en ONGEDIERTE

In de HACCP wetgeving is bepaald dat elk bedrijf, groot of klein, dat werkzaam is in de voedingsindustrie, of te maken heeft met voedsel (bereiding en/of opslag), een autocontrolesysteem op poten moet zetten ter bevordering van de voedselveiligheid. In de verschillende sectorgidsen (horeca, slagerijen, bakkerijen,…) wordt dit systeem uitvoerig besproken.

Een belangrijk punt in deze autocontrole is het ongediertebestrijdingplan. Ongedierte is een ccp (critical control point) en moet dus constant in het oog worden gehouden. Er dient een plan opgesteld te worden waarin alle preventieve en curatieve acties worden vermeld.

Bij gebruik van biociden (bestrijdingsmiddelen) moet er ook een aparte kast worden voorzien voor opslag, en moeten alle technische en veiligheidsfiches aanwezig zijn in het gebouw.

Er moet een schema en controles worden voorzien en dit alles moet nauwgezet worden geregistreerd. Het FAVV zou, bij controles, deze documenten moeten kunnen inzien.

Een bedrijf kan dit zelf organiseren of beroep doen op een externe firma.

Een jaarcontract dat wij aanbieden wordt gemaakt worden op maat van het bedrijf maar bevat toch alle nodige elementen die wettelijk zijn bepaald.

Neem gerust contact op voor meer info of een gratis offerte.   

 

Contact   Home   Ongediertebestrijdingplan