Duitse kakkerlak

Duitse kakkerlak (blatella germanica)

duitsekakkerlak.gif

Primitief insect, 13 mm lang, bruingeel met twee donkerbruine lengtestrepen op h et h alsschild. Beide geslachten hebben vleugels maar vliegen nooit. Het wijfje legt in een kapsel 20 tot 40 eieren en draagt ze gedurende 4 tot 5 weken mee. De jonge donkerbruine larven komen ee n beetje

later uit de eieren. De volledige ontwikkeling duurt 2 tot 3 maanden. Zoals bij zijn soortgenoten zoekt deze kakkerlak donkere, vochtige plaatsen op, en blijft hij soms lange tijd onopgemerkt. Hij zoekt zijn voedsel 's nachts. Deze parasiet kan het zeer lang zonder eten stellen. De eikapsels hebben een chitineomhulsel en zijn zeer resistent.

De kakkerlak is een alleseter, met een voorkeur voor vochtige en weke voedingswaren en rottende etensresten. Bij gebrek hieraan stelt hij zich tevreden met organisch materiaal, zoals textiel, leder en papier. Hij schaadt door besmeuring, verspreiding van rottingsbacteriën en ziektekiemen voor miltvuur, salmonellose en tuberculose. Hij kan eveneens aaltjesziekten overbrengen en bijdragen tot de verspreiding van hospitalisme in de ziekenhuizen.

Lees meer over de Duitse kakkerlak: bestrijding en foto's

 

Neem gerust contact op voor meer info of een gratis offerte.

 

Contact   Home